Black Market

29.–30.8.

BLACK MARKET är en konstnärsdriven grupp verksam i Berlin. De ordnar med korta, kompakta och fokuserade utställningar. Utställningar som för en kort stund skjuter rakt upp i höjden och slår ut i blom. De arbetar intensivt, entusiastiskt och sinnligt.

Det är frågan om utställningar som interaktiva och sociala tillställningar, genom att de rör om i grytan skapar de ett mervärde – de frågar hur man gör utställningar och vad det är man ställer ut?

BLACK MARKET SINNE är en 48 timmars utställning som lever och frodas. Rummet fylls av energi. En energi som strålar ut från ett gemensamt skapande, som samtidigt är kortvarigt men ändå djuplodande.

BLACK MARKET SINNE är i ordningen den femte Black Market -tillställningen. Medverkande konstnärer är: Michael Johansson(SWE), Roland Persson (SWE), Sigrid Sandström (SWE), Jacob Dahlgren (SWE), Jussi Niva (FI), Villu Jaanisoo (FI), Römer + Römer (DE+RUS), Marcus Eek (SWE) och Olli Piippo(FI).

Tidigare BLACK MARKET -utställningar har ordnats i Berlin och Stockholm, den senaste våren 2014.

BLACK MARKET SINNE är en internationell utställning som sammanför konstnärer från Finland, Sverige och Tyskland. I utställningen visas målningar samt platsspecifika skulpturer och installationer.

Idén med BLACK MARKET är att skapa en helhet som är mer än summan av sina delar. Det är inte enbart ett urval konstnärer eller objekt som installeras på en vägg. Det är en helhet som överraskar och uppviglar betraktaren att njuta, att glädjas av konsten som en levande rörelse och inte som en statiskt tanke eller objekt.

BLACK MARKET SINNE är konst som en social tillställning. Konst som är här och nu. Som en motkraft till vardagens grymt sköna konflikter och spänningar blir konsten en gest om att leva och finnas till.

Black Market
info@blackmarketart.org
www.blackmarketart.org

För bild- och övrigt material kontakta:
Olli Piippo
olli@blackmarketart.org
+358(0)405660636

Gångna program

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008