För lärare:

AFTERWORK

19.3.

 

På den här sidan presenteras det pedagogiska materialet till och bakgrundsinformation om Hanne Ivars videotrilogi Power and Glory.

Materialet publicerades på Sinnes första Afterwork för lärare måndagen 19.3 klockan 15.30–16.30. På programmet stod presentation av den pågående utställningen av Honkasalo, Niemi och Virtanen,  pedagogiskt material till Hanne Ivars trilogi Power and Glory (2013–2014) och möjlighet att boka in sig på Vem är jag? -verkstäder för vårterminen.

 

Rättigheterna till videoverket innehas av Hanne Ivars. Det får beställas för undervisningsbruk via katja.langvik@proartibus.fi. Ni kan bekanta er med Hanne Ivars verk på förhand via AV-arkki.

 

Det pedagogiska materialet är uppbyggt enligt trilogins delar med förslag på verksamheter för elever i tre olika åldersgrupper: Power and Glory II för åk 1–6, Red Carpet för åk 7–9 och Train of thought för gymnasiet.

Vi presenterar konstnären genom en intervju och hennes tips för stop-motion animation med dockor. Som ett mera djuplodande konstteoretiskt bakgrundsmaterial rekommenderar vi Stiftelsen Pro Artibus samlingspublikation #2: Hanne Ivars Power and Glory.

 

Bild: detalj ur stillbild från Power and Glory av Hanne Ivars.