YHDEKSÄN ELÄMÄN MUSEO

29.11.–21.12.

Oletko joskus ajatellut mitä syntyisi, jos tekisitkin jotain aivan muuta kuin nyt?

Yhdeksän elämän museon koonneet Maija Blåfield ja Ilona Valkonen kutsuivat joukon taiteen ammattilaisia lähtemään kanssaan sivupolulle. Syntyi näyttely, joka kertoo luovasta työstä ja esittelee teoksia, jollaisia tekijät eivät muuten olisi tehneet.

Kokonaisuudessa nähdään ja koetaan mm. kukkakauppa, kokoelma, ele, ääni, valo, maalaus ja Mustanaamio, sekä tarinoita, musiikkia ja rituaaliesineitä. Teosten lisäksi mukana on lähteitä ja työprosessin myötä kertynyttä materiaalia. Yhdeksän elämän museo järjestää, arkistoi ja esittää aineistonsa omalla logiikallaan.

Näyttelyyn sisältyy julkaisu, Yhdeksän elämän museon opaskirja.

Kokonaisuus on sukua jokaiselle maailman museolle ja löytötavaratoimistolle ja esittää niille lämpimät kiitokset. Omalta osaltaan tämän näyttelyn on mahdollistanut myös auttamisen kulttuuri. Se, että omaa tekemistään, ajatuksiaan ja ammattitaitoansa voi lopputuloksen esittämisen ohessa jakaa myös vuorovaikutuksena ja keskusteluna.

Yhdeksän elämän museossa nähdään teoksia kahdeksalta  taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Mukana ovat Maija Blåfield, Happy Magic Society, Mikko Kallio, Pasi Mäkelä, Sini Pelkki, Pia Sirén, Miroslav Varga ja Ilona Valkonen.

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 28.11.2014 kello 18-20.

Avajaisissa museoyleisöä palvelee kukkakauppa. Avajaisten kukkamyynnin tuotto käytetään teoskustannuksiin.

Näyttelyä ovat tukeneet Uudenmaan taidetoimikunta, Helsingin kaupunki, Nylands svenska kulturfond ja Konstsamfundet.

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014