Tom Sandqvist:

Miten minusta tuli minä ja miksi tutkin dadan suhdetta juutalaisuuteen

1.9.

 

Tervetuloa Suomen arvostelijain liiton Kuvataidejaoksen järjestämään tapahtumaan 1.9.2018 kello 13.00 Sinnen (Iso-Roobertinkatu 16, Helsinki) takahuoneessa.
Tilaisuudessa esiintyy kriittikko, kirjailija ja tutkija Tom Sandqvist. Hänen otsikkonsa on seuraava: Vem är jag och why do I talk about Dada and its Jewish justifications?”

Tilaisuuden puhuja on Porvoossa 1954 syntynyt Tom Sandqvist. Hän on väitellyt minimalismista taidehistoriassa vuonna1988 Lundin yliopistossa otsikolla Den meningslösa kuben: den minimalistiska bildkonstens teoretiska förutsättningar och bakgrund. Sandqvist on asunut pitkään Ruotsissa, mutta hän on säilyttänyt yhteytensä  synnyinmaahansa ja hänelle on myönnetty muun muassa Svenka Litteratursällskapet i Finlandin palkinto vuonna 2018. Sandqvist on julkaissut runsaasti, kuten modernismin historiaa valottavia tutkimuksia, romaaneja, esseistiikkaa ja muita teoksia. Viime vuosina hän on julkaissut monia tutkimuksia juutalaisuuden ja varhaisen modernismin välisistä yhteyksistä. Hän on toiminut useaan otteeseen professorina lukuisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa ja ollut monien näyttelyiden kuraattori. Sandqvist on dosentti Lapin yliopistossa ja toimii apulaisprofessorina Konstfackissa Tukholmassa. Luento on enimmäkseen englanninkielinen ja keskustelua voidaan käydä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015