Kokoelmajulkaisu # 2:

JULKAISUTILAISUUS

19.3.

Tervetuloa Sinneen maanantaina 19.3 kello 17 Pro Artibus -säätiön kokoelmajulkaisu #2 Hanne Ivars Power and Gloryn julkaisutilaisuuteen. Vapaa sisäänpääsy, ei ennakkoon ilmoittautumista.

Kokoelmajulkaisun kirjoittaja Kati Kivinen keskustelee taiteilija Hanne Ivarsin kanssa hänen teoksestaan Power and Glory, joka myös on esillä tilaisuuden yhteydessä. Kuraattori Juha-Heikki Tihinen esittelee julkaisun, joka on kolmikielinen (ruotsi, suomi, englanti). Kirjoittajan ja taiteilijan välinen keskustelu käydään suomeksi.

 

”Hanne Ivarsin unenkaltaiset animaatiot muistuttavat ensi kohtaamisella estetiikaltaan sekä narratiiviselta rakenteeltaan lapsuuden nukketeatteriesityksiä tai TV:stä tuttuja savianimaatioelokuvia, vaikkakaan hänen kertomansa tarinat eivät ole aivan nuorimmille katsojille tarkoitettuja. Ivarsin karkea, toisinaan jopa melko tuhoisa, estetiikka sekä hänen tarinoidensa synkät juonenkäänteet hämmentävine voimasuhteineen, väkivaltaisine hahmoineen tai hahmojen toisiinsa kohdistama henkinen julmuus tekevät taiteilijan kertomuksista kenties enemmän aikuisten satuja kuin lapsille suunnattuja tarinoita. Samalla Ivarsin tarinat ovat myös kuin unia, joissa voi turvallisesti käsitellä ihmismielen pimeämpiä puolia, ilman todellista vaaraa toisen ihmisen vahingoittamisesta tai loukkaamisesta.”

(Kati Kivisen tekstistä ”Punaisella matolla”, Pro Artibus -säätiön kokoelmajulkaisu #2 Hanne Ivars Power and Glory, 2018, 55–56)

 

Stillkuva: Hanne Ivars Power and Glory, Train of Thought

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015