Jenna Sutela & Lars TCF Holdhus:

eVOCAL

6.–29.11.

Avajaiset torstaina 5.11. klo 18-20, sisältäen Lars TCF Holdhusin performanssin

To survive at any expense to the host invaded. To be an animal, to be a body. To be an animal body that the virus can invade. To be animals, to be bodies. To be more animal bodies, so that the virus can move from one body to another. To stay present as an animal body, to stay absent as antibody or resistance to the body invasion.

Ajatus kielestä viruksena, joka muokkaa materiaalisia ja maailmallisia olosuhteitamme on yksi eVOCAL-näyttelyn lähtökohdista.

Anglo-ubiikista algoritmeihin ja ihmisistä koneisiin: kenen virusta kannamme ja miten? Voiko kieltä käyttää itseään vastaan?

Näyttely tutkii paitsi tapoja, kuinka keho muokkaa kieltä, niin myös erilaisia synteettisiä äänilähteitä, kuten robottien äänihuulia. Se kysyy, miltä tulemme ja tulemmeko kuulostamaan tulevaisuudessa.

The hum of machines
chumma
chumma
chumma

Ensimmäinen lainaus on William S. Burroughsilta. Se esiintyy Tess Edmonsonin eVOCALia varten kirjoittamassa esseessä osana Johanna Lundbergin ja Vincent de Bellevalin toteuttamaa näyttelyjulkaisua. Toinen on peräisin Jenna Sutelan teoksesta.

www.evoc.al

 

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014