MSL + Jaakko Pallasvuo:

Bridge over troubled water

18.–23.4.

 

MSL + Jaakko Pallasvuo
18.-23.4.2017

Bridge over Troubled Water.

Bridge over Troubled Water on tulosta taiteilijaduo MSL:n (Antti Jussila & Jari Kallio) ja Jaakko Pallasvuon välisestä yhteistyöstä.
Sinnessä on esilla n 30 minuutin videoteos joka sai alkusysäyksen jo vuonna 2014.

Kollaasin kaltainen teos tarkastelee ajankohtaisia ilmiöitä sekä vallitsevaa ekologista ja poliittista kriisiä koskevia ajatuksia. Sen keskiössä ovat turhautuneisuus ja merkityksettömyyden tunne, jotka valtaavat mielen, kun emme pysty vaikuttamaan yhä kiihkeämmin muuttuvaan ympäristöömme. Kokonaisuus tarkastelee ihmiskunnan fossiilista olemassaoloa pitemmässä aikaperspektiivissä. Elokuvan päähenkilöt ovat folk rock -musiikin ikonit Paul Simon ja Art Garfunkel. Elokuvassa seurataan heidän matkaansa vuodesta 1967 aina vuoteen 10 000 jKr heidän kulkiessaan ajassa ja tilassa etsimässä vastausta alati kasvavaan ahdistukseensa. Ilmastonmuutos on totta, taistelu ympäristökatastrofin ehkäisemiseksi käy ylivoimaiseksi, laulut hiljenevät ja tyhjyys valtaa alaa. Toveruus joutuu vaakalaudalle, mutta uuden tekniikan myötä löytyy olemassaololle uusia ulottuvuuksia ja olotiloja. Tekniikka kuitenkin valitsee oman tiensä, se kääntää meille selkänsä ja pakenee meitä ja inhimillisyyden taakkaamme.

MSL-duon jäsenet Antti Jussila (s. 1979) ja Jari Kallio (s. 1978) ovat molemmat valmistuneet Turun ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutuslinjalta. He ovat vuodesta 2008 alkaen tehneet yhdessä performansseja, videoita ja musiikkia. Jaakko Pallasvuo (s. 1987) käyttää työssään useita eri ilmaisuvälineitä liikkuen vaivattomasti niin liikkuvan kuvan, sarjakuvan ja tekstin kuin kuvanveistonkin parissa. Sekä MSL:n että Pallasvuon taiteessa korostuu yhteistyö toisten taiteilijoiden kanssa. Heidän yhteisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat myös identiteetti, sosiaaliset suhteet sekä yksilön fyysinen ja sielullinen reaktio ympäristöönsä.

Markus Åström

Näyttelyn yhteydessä esiintyy myös SESSION.
SESSION on teknomusiikkiin perustuva meditaatio. SESSION on helsinkiläinen ryhmä jonka teokset perustuvat teknokulttuurista lainattuihin elementteihin.
Jäsenet:
Laura Jantunen Koreografia ja tanssi
Teo Lanerva Äänet ja videosuunnittelu
Mitja Nylund Äänisuunnittelu

SESSION 21.4. klo 21:00
Vapaa pääsy.

Avajaiset tiistaina 18.4.2017 klo 12.
Avajaisissa pidetään kuraattori ja kirjailija Valentinas Klimašauskasin ”Everybody Reads” -konseptiin perustuva lukutapahtuma. Pyydämme jokaista osallistujaa tuomaan mukanaan millä tahansa kielellä kirjoitetun vapaavalintaisen tekstin, jonka hän lukee toisille.

Huom. Näyttely on esillä vain viikon.

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014