Black Market

29.–30.8.

BLACK MARKET on taiteilijavetoinen, Berliinissä vaikuttava ryhmä, joka järjestää lyhyitä, keskittyneitä ja hyvin tiiviitä näyttelyitä – näyttelyitä, jotka nousevat korkealle ylös ja kukoistavat pienen ja terävän hetken. Sen ne tekevät intensiivisesti, innostuneesti ja nautinnollisesti.

Kyse on näyttelyistä hyvin vuorovaikutteisina, sosiaalisina tapahtumina, jotka luovat lisäarvoa sekoittamalla pakkaa – ne kysyvät mitä näytetään ja miten näyttelyitä tehdään?

BLACK MARKET SINNE on 48 tunnin näyttely, joka elää ja potkii – vastoin odotuksia ja tyhjiä oletuksia. Tilan tekee ja täyttää energia, yhdessä tekemisen voima, joka on yhtäaikaisesti nopeasti ymmärrettävää ja silti syvällistä.

BLACK MARKET SINNE on järjestyksessä viides Black Market -tapahtuma. Mukana ovat seuraavat taiteilijat: Michael Johansson(SWE), Roland Persson (SWE), Sigrid Sandström (SWE), Jacob Dahlgren (SWE), Jussi Niva (FI), Villu Jaanisoo (FI), Römer + Römer (DE+RUS), Marcus Eek (SWE) ja Olli Piippo(FI)

Aiemmat BLACK MARKET -näyttelyt ovat järjestetty sekä Berliinissä että Tukholmassa keväällä 2014. BLACK MARKET SINNE on korostuneesti kansainvälinen, ja kokoaakin taiteilijoita Suomesta, Ruotsista ja Saksasta. Näyttely esittelee niin maalausta kuin tilaan erityisesti toteutettuja veistoksia ja installaatioita.

BLACK MARKET -tapahtumien ideana on luoda kokonaisuus, joka on paljon enemmän kuin vain osiensa summa. Se ei ole vain tietty määrä taiteilijoita ja objekteja asetettuna seinälle. Se on kokonaisuus, joka yllättää ja yllyttää katsojaa nauttimaan, iloitsemaan taiteesta liikkeessä ja liikkeenä – ei pysähtyneenä, pönöttävänä esineenä tai statuksena.

BLACK MARKET SINNE on taidetta yhteisöllisenä tapahtumana, taidetta juuri tässä ja nyt. Vastavoimana ja vastustamattomana eleenä elää ja olla – arjen julman hienoissa ristiriidoissa ja ristipistoissa.

Black Market
info@blackmarketart.org
www.blackmarketart.org

Teoskuviin ja muuhun lisämateriaaliin liittyen ottakaa yhteyttä:
Olli Piippo
olli@blackmarketart.org
+358(0)405660636

 

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014