Antti Tolvi:

Metsän Harmonia

3.–8.10.

Sinneä varten Antti Tolvi on rakentanut urut, jotka soittavat yhtä ja samaa sointua pitkin päivää. Pillit on tehty väinönputkesta (Angelica archangelica), ja ne tuottavat rauhallisen ja miellyttävän äänen. Teos yhdistää Tolvin kiinnostuksenkohteita zen mediataatiota, qigongia ja musiikkia. Teos on jatkoa Tolvin edelliselle työlle, “Pipe Harmony”, joka oli esillä Sorbuksessa vuonna 2016.

Tolvi tarkastelee meditaation ja dronemusiikin* välisiä samankaltaisuuksia. Meditaation aikana rakentuu usein paine, johon on vaikea olla reagoimatta. Epämukavat tunteet, jotka ovat kyteneet meditoijassa, nousevat pintaan kehon jännitteinä. Sama ilmiö löytyy myös dronemusiikista. Kuuntelijan täytyy antaa äänelle reilusti aikaa kasvaa ja avautua ennen kuin pystyy löytämään siihen kätkeytyvät hienovaraiset variaatiot ja vaihtelut. Niin myös Tolvin urun soinnusta löytyy muunnelmia, kuvioita ja ääniä itse äänen sisältä. Kyse onkin pohjimmiltaan siitä, että annetaan yksinkertaiselle asialle mahdollisuus muuttua joksikin sofistikoiduksi.

Antti Tolvi, s.1977, on Kemiössä työskentelevä ja asuva säveltäjä. Hän on julkaissut 13 levyä ja osallistunut kymmeniin julkaisuihin. Hän soittaa useassa bändi-kokoonpanossa ja on tehnyt musiikkia tanssiin ja teatteriin. Hän on liikkunut meditatiivisesta musiikista free jazziin, palatakseen nyt jälleen droneen. Hän on aina rakentanut soittimia, lähinnä puhaltimia. Musiikin lisäksi hän opettaa zen meditaatiota ja qigongia

http://www.anttitolvi.com/

Perjantain, lauantain ja sunnuntain päätteeksi hän soittaa urkunsa klo 16-17 välisenä aikana.

*Dronemusiikki on musiikkilaji jonka nuotit ovat pitkittyneet ja jossa rytmi pysyy lähes paikallaan.

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014