INTERNET_DOLLZ:

INNA DI VIDEO LIGHT

27.1.–4.3.

Inna di Video Lightissa kävijä johdatetaan läpi meluisan dancehall-maailman Internet_Dollzin, kahden It-tyttökyborgin saattelemana. Tapaa yön tähdet, dancehall-kuningattaret ja kuninkaat 100 pitkän juhlaillan aikana Kingstonissa, elämän sekoittuessa verkon unenomaiseen hyper-todellisuuteen. Klubi muodostaa näyttämön voimakkaille tunteille ja fyysiselle lataukselle, jota kameran läsnäolo voimistaa. Ilmaisu, jota aikoinaan olisi voinut toteuttaa hengellisissä rituaaleissa, on nyt vangittu virtuaalimaailman rinnakkaismaailmankaikkeuteen, jossa käyttäjät voivat uudelleentulkita ja muokata sitä. Internetistä muodostuu globalisoidun yhteiskunnan kollektiivisen alitajunnan kuva, johon sisältyy kaikki kielletystä, huvittavasta ja raa’asta rakastettavaan, kiillotettuun ja henkilökohtaiseen. Anna Inna di Video Lightin vangita sinut maailmaan, jossa ei ole enää selviä rajoja elokuvallisen ja fyysisen, tai uneksitun ja eletyn välillä.

Teos on Anna Rokan ja Rut Karin Zettergrenin yhteistyö, ja se on nauhoitettu Jamaikalla. Internet_Dollz ovat Rokan ja Zettergrenin alter egoja.

Anna Rokka työskentelee pääasiassa veistoksellisten teosten sekä interaktiivisten installaatioiden parissa. Niissä pyritään spontaaniuden kautta löytämään välitön ilmaisu, joka luo selkeyttä teokseen. Hänen taiteellinen työskentelynsä keskittyy usealle eri kentälle; yliluonnollinen/sci-fi, ajanjaksot, fiktio, lifestyle, biletys, tanssi, ruumis/aistit, asenteet, huumori.

Rut Karin Zettergren työskentelee videon, performanssin ja internet-pohjaisen taiteen parissa, joka käsittelee kysymyksiä koskien globalisaatiota ja sen vaikutuksia kulttuuriteollisuudessa, internetin kautta tapahtuvaa popkulttuurin kreolisaatiota ja muuntumista, sekä feministisestä näkökulmasta futurismia suhteessa politiikkaan ja tekniikan kehitykseen. Zettergren on osa taiteilijakollektiiveja Crystal Beacon ja 0s+1s.

www.videolight.tv // www.annarokka.com // www.rutkarinzettergren.se

 

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014